21 Mei 2018

Recordbrekende Mille Miglia Alfa Romeo

Met het behalen van de eerste, tweede en derde plaats bij de Mille Miglia, bevestigt Alfa Romeo haar band met de 'de mooiste race ter wereld'.  

Lijnden, 23 maart 2018

In 1928 boekte Alfa Romeo zijn eerste overwinning in de Mille Miglia en dit jaar verbrak het alle records. Het Italiaanse merk was dan ook de ster van dit prestigieuze evenement. Alfa Romeo was niet alleen autosponsor, maar won ook alle prijzen bij de Viale Venezia in Brescia; de Mille Miglia 2018 werd gewonnen door de Alfa Romeo 6C 1500 GS Testa Fissa, bestuurd door Tonconogy-Ruffini.

De tweede plaats, op nauwelijks acht punten van de winnaar, was voor de schitterende 6C 1500 Super Sport uit 1928, voorzien van een koetswerk van Stabilimenti Farina. Deze auto maakt officieel deel uit van de FCA Heritage Collection, die normaal te zien is in het Museo Storico Alfa Romeo. Hij droeg racenummer 30, het nummer waarmee Giuseppe Campari en Giulio Ramponi in 1928 de eerste Mille Miglia wonnen voor Alfa Romeo. Hij werd voor de gelegenheid bestuurd door Giovanni Moceri, met Daniele Bonetti als navigator. Giovanni Moceri is regerend kampioen in de Italiaanse Grandi Eventi van ACI Sport en behaalde reeds verschillende overwinningen in de grootste historische regelmatigheidsrally's van Italië, van de Mille Miglia tot de Targa Florio en de Coppa d'Oro delle Dolomiti.

Op de derde plaats eindigde de Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato, bestuurd door Vesco-Guerini. De Alfa Romeo's die werden ingeschreven door FCA Heritage finishten stuk voor stuk op uitstekende plaatsen en reden de 36e historische evocatie van de Mille Miglia allemaal uit, via het traditionele traject van Brescia naar Rome en terug naar Brescia.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met PR Manager Mirco Rácz

Tel: +31 6 52000 188
E: mirco.racz@fcagroup.com
W: www.alfaromeopress.nl
W: www.fcagroup.com

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen