29 September 2017

Nürburgring-ronderecord voor Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio claimt de titel van snelste productie-SUV ter wereld door een nieuw ronderecord te vestigen op de legendarische Duitse Nürburgring. Met ruim 8 seconden werd het record verbeterd.

  • Stelvio Quadrifoglio vestigt Nürburgring-ronderecord in 7,517 minuten, de snelste tijd ooit gereden door een productie SUV
  • State-of-the-art technologie, waaronder het innovatieve Q4 all-wheel drive - voor het eerst toegepast op een 510 pk sterke 2.9 V6 Twin-Turbo motor-, Torque Vectoring differentieel, en het Chassis Domain Control (CDC)
  • Alfa Romeo heeft nu 2 Nürburgring-ronderecords in handen met de Giulia Quadrifoglio (snelste 4-deurs productieauto) en de Stelvio Quadrifoglio (snelste productie SUV)

Een Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio reed een ronde over de Duitse Nürburgring in een recordtijd van 7 minuten en 51.7 seconden. Ruim 8 seconden sneller dan het vorige record. Daarmee claimt de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio de titel van snelste productie-SUV ter wereld.

Het Stelvio Quadrifoglio ronderecord werd gereden door Fabio Francia, die ook het ronderecord voor de snelste vierdeurs sedan vestigde in een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en er toen 7 minuten en 32 seconden over deed.

Hart en ziel van deze ultra-high performance SUV is een volledig van aluminium gemaakte, direct ingespoten 2,9-liter 24 kleps Twin-Turbo V6 motor, die 510 pk en 600 Nm levert. Voor het eerst is het Q4 all-wheel-drive systeem op deze motor toegepast. De automatische achttrapsversnellingsbak schakelt in race-modus in slechts 150 milliseconden.

Geheel in de traditie van Alfa Romeo heeft de Stelvio een voortreffelijke wegligging. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde 50/50 gewichtsverdeling, een ongeëvenaarde directe besturing en gebruik van ultra-lichtgewicht, hightech materialen, zoals een koolstofvezel cardanas.
Andere geavanceerde unieke features op de Stelvio Quadrifoglio zijn het torque vectoring differentieel, Quadrifoglio-getunede adaptieve suspensie, cilinder deactivatie-systeem (voor efficient gebruik van brandstof) en de Alfa DNA Pro selector waarmee vier verschillende rijmodi geselecteerd kunnen worden, waaronder Race.

Qua ultra-high performance opties biedt de Stelvio Quadrifoglio onder meer  ultra lichtgewicht Sparco carbon sportstoelen en een ultra-high-performance Brembo carbon-keramisch remsysteem.

 

29 september 2017

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo
Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772
E: toine.damo@fcagroup.com
W: www.alfaromeopress.nl
W: www.fcagroup.com

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen


Links