Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

11 mei 2017

Alfa Romeo Stelvio vanaf € 53.950 met 150 pk dieselmotor

Het motorenaanbod van de Alfa Romeo Stelvio is aan de onderzijde uitgebreid met de efficiënte en 150 pk sterke dieselmotor. De Alfa Romeo Stelvio is per direct, door de toevoeging van de 2.2 AT met 150 pk, te bestellen vanaf € 53.950.

Alfa Romeo Stelvio vanaf € 53.950 met 150 pk dieselmotor

Het motorenaanbod van de Alfa Romeo Stelvio is aan de onderzijde uitgebreid met de efficiënte en 150 pk sterke dieselmotor. De Alfa Romeo Stelvio is per direct, door de toevoeging van de 2.2 AT met 150 pk, te bestellen vanaf € 53.950.

Vanaf vandaag is de Alfa Romeo Stelvio te bestellen met 150 pk 2.2-turbodieselmotor in combinatie met een 8-traps automatische transmissie en achterwielaandrijving. Zijn unieke mix van puur rijplezier en lage verbruiks- en emissiecijfers dankt ook deze Stelvio-versie voor een belangrijk deel aan zijn lichte bouw: met een gewicht van slechts 1.579 kg behoort hij tot de top van zijn klasse. Deze nieuwe versie is ontworpen om puristen het sportieve rijplezier van een achterwielaangedreven auto te bieden waarbij het brandstofverbruik en de CO2-emissie binnen de perken blijven. Over de gecombineerde rijcyclus bedragen deze 4,7 l/100 km en 124 g/km.

De 150 pk dieselmotor vormt een aanvulling op het bestaande aanbod voor de Stelvio, dat bestaat uit de 2.0-turbobenzinemotoren (200 en 280 pk) en de 2.2 JTD-turbodieselmotoren (180 en 210 pk) die, evenals alle motoren, worden gecombineerd met een cardanas van koolstofvezel en een 8-traps automatische transmissie. Q4-vierwielaandrijving is aan dieselzijde mogelijk met 210 pk.

2.2 turbodieselmotor met 150 pk
De 2.2 turbodieselmotor met een vermogen van 150 pk en maximum koppel van 450 Nm bij 1750 toeren behoort tot de nieuwe generatie volledig van aluminium vervaardigde viercilinders van Alfa Romeo. Het MultiJet-injectiesysteem van deze turbodiesel werkt met een inspuitdruk van 2.000 bar en Injection Rate Shaping (IRS). Een innovatieve turbocompressor met variabele geometrie die elektrisch wordt bediend op basis van de input van een toerentalsensor zorgt daarbij voor een razendsnelle gasrespons in combinatie met een uitermate hoge efficiency. Het gebruik van een balansas draagt verder bij aan de verhoging van het rijcomfort.

De Alfa Romeo Stelvio 2.2 AT met 150 pk is per direct te bestellen vanaf € 53.950.

 

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo

Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772

 

E: toine.damo@fcagroup.com

W: www.alfaromeopress.nl

W: www.fcagroup.com

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN