02 November 2017

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio medio 2018 in Nederland

  • De snelste SUV in zijn klasse: de Stelvio Quadrifoglio
  • 2.9 V6 Biturbo benzinemotor met 510 pk en 600 Nm goed voor een topsnelheid van 283 km/h en acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden
  • Q4-vierwielaandrijving met AlfaTMActive Torque Vectoring
  • AlfaTMChassis Domain Control (CDC), AlfaTMActive Suspension en AlfaTMDNA Pro met Race-modus
  • De rijke standaarduitrusting wordt gecompleteerd met AlfaTMConnect 3D nav 8,8" infotainmentsysteem met Apple Car Play en Android Auto
  • De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is er vanaf €127.750

Lijnden, 2 november 2017

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio komt in de eerste helft van 2018 naar Nederland en wordt direct de benchmark in het premium compacte SUV-segment. Bovendien is het nieuwe topmodel met z'n indrukwekkende design, prestaties en technologie de snelste productie-SUV ter wereld door een nieuw ronderecord (7 minuten en 51,7 seconden) te vestigen op de legendarische Duitse Nürburgring.

510 pk 2.9 V6 Biturbo-benzine
De Stelvio Quadrifoglio is uitgerust met de exclusieve, uit aluminium opgetrokken 2.9 V6 Biturbo benzinemotor - mede-ontwikkeld door Ferrari - die een maximum vermogen van 510 pk levert bij 6.500 toeren en een maximum koppel genereert van 600 Nm tussen 2.500 en 5.000 toeren. De krachtbron is gekoppeld aan een speciaal gekalibreerde achttraps-automatische transmissie die in Race-modus slechts 150 milliseconden nodig heeft om van verzet te wisselen. Van 0 naar 100 km/h accelereren duurt slechts 3,8 seconden, terwijl de topsnelheid met 283 km/h best-in-class is.

Innovatieve Q4-vierwielaandrijving
Het is de eerste keer dat de 510 pk sterke 2.9 V6 Biturbo benzinemotor wordt gekoppeld aan de innovatieve Q4-vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt voor onverslaanbare prestaties, tractie, veiligheid en optimaal rijplezier in alle situaties. Onder normale omstandigheden stuurt het Q4-systeem 100% koppel naar de achteras. Als de achterwielen hun grip dreigen te verliezen, stuurt het systeem 50% van het koppel naar de vooras.
De SUV van Alfa Romeo is, met dank aan elektronisch gecontroleerde cilinderuitschakeling, bovendien zeer efficiënt als het gaat om emissies en brandstofverbruik. Voor nog meer rijbeleving is de Stelvio Quadrifoglio standaard voorzien van aluminium schakelflippers die zijn bevestigd aan de stuurkolom.

AlfaTMChassis Domain Control (CDC) en AlfaTMActive Torque Vectoring
De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is standaard uitgerust met Chassis Domain Control-technologie (CDC) en AlfaTMActive Torque Vectoring.
CDC is het brein van alle on-board elektronica en is ontwikkeld om prestaties en rijplezier te optimaliseren. CDC heeft de controle over onder meer AlfaTMDNA Pro selector, Q4-vierwielaandrijving, AlfaTMTorque Vectoring, AlfaTMActive Suspension - actieve wielophanging - en stabiliteitscontrole (ESC).
Alfa Romeo's Torque Vectoring optimaliseert de distributie-aandrijving en accentueert het sportieve karakter. De twee koppelingen van het achterdifferentieel maken het mogelijk het koppel naar elk wiel afzonderlijk te regelen. Op deze manier wordt het overbrengen van het vermogen op de weg ook bij lage grip verbeterd. Zo kan de auto veilig en met plezier gereden worden, zonder dat het stabiliteitscontrole onnodig ingrijpt.

Specifiek vermogen (176 pk/l) en vermogen/gewichtsverhouding (3,6 kg/pk) zijn best-in-class
De Stelvio Quadrifoglio is de sportiefste SUV in zijn segment. Met een rijklaar gewicht van 1.830 kg heeft de Italiaan de beste vermogen/gewichtsverhouding (3,6 kg/pk) en het beste specifieke vermogen (176 pk/l). Deze topresultaten garanderen maximaal rijplezier. Essentieel hierbij ook is de perfecte gewichtsverdeling over de twee assen en optimale vermogen/gewichtsverhouding. Eerstgenoemde is gelukt door een slimme verdeling van gewichten materialen, waarbij de zwaarste onderdelen zo centraal mogelijk zijn geplaatst. Om de meeste ideale vermogen/gewichtsverhouding te verkrijgen, zijn ultralichte materialen gebruikt, zoals koolstofvezel voor de aandrijfas, aluminium voor motor, remmen, ophanging en andere carrosserieonderdelen als portieren, motorkap en wielkasten. Ondanks het verminderde gewicht, is de torsiestijfheid uitstekend en zijn kwaliteit, akoestisch comfort en handling - zelfs in extreme omstandigheden - gegarandeerd.

Ophangingssysteem met exclusieve AlfaLinkTMtechnologie
Aan de voorzijde is de Stelvio Quadrifoglio uitgerust met double wishbone ophanging met semi-virtuele stuurassen die de filterende werking van oneffenheden optimaliseert en snelle accurate besturing bewerkstelligt. Voor de achteras is gekozen voor een vier-en-een-half-link systeem - gepatenteerd door Alfa Romeo - waarmee topprestaties, rijplezier en comfort zijn gegarandeerd. Bovendien biedt een elektronisch geregeld dempingssysteem de keuze aan tussen meer comfort of sportiviteit.
Alfa Active Suspension is een systeem dat wielophanging en schokbrekers continu controleert teneinde bewegingen van de carrosserie tegen te gaan. Het systeem werkt samen met CDC en Alfa DNA Pro en stemt zijn werking af op de gekozen rijmodus.
De Stelvio Quadrifoglio is qua stuurgevoel onmiskenbaar sportief met een stuurverhouding van 12:1, de meest directe in zijn klasse.

Integrated Brake System (IBS) en koolstof-keramische remschijven
Integrated Brake System (IBS) debuteerde op de Giulia en is nu ook beschikbaar op de Stelvio Quadrifoglio. Het innovatieve elektromechanische systeem is een combinatie van stabiliteitscontrole en het traditionele servo-remsysteem. Dat scheelt gewicht, verbetert de remrespons en resulteert in een zeer korte remweg. Het remsysteem van de Stelvio Quadrifoglio omvat aluminium componenten en koolstof-keramische remschijven die nóg beter presteren onder droge en natte omstandigheden (ook bij hoge temperatuur) en een gewichtsbesparing van 17 kg opleveren.

Uniek design
De op-en-top Italiaans vormgegeven Stelvio Quadrifoglio is voorzien van Alfa Romeo's unieke flair. De high performance SUV toont zich gespierd dankzij idem bodywork, expressieve voorzijde en krachtig ontworpen voor- en achterbumpers en geprononceerde wielkasten. Ook de achterzijde is op karakteristieke 'Kamm tail' wijze scherp afgesneden, zoals we dat vaker hebben gezien op legendarische Alfa Romeo's uit het verleden. Het interieur is met vakmanschap tot stand gekomen, voorzien van premium materialen - koolstofvezel, leder en alcantara - en 'zit als maatpak'.

AlfaTMConnect 3D infotainmentsysteem met Apple Car Play en Android Auto
Het midden van het dashboard is voorzien van het nieuwe 8,8" Connect infotainmentsysteem - met 3D navigatie - dat Apple Car Play en Android Auto op gebruiksvriendelijke smartphone wijze in de auto aanbiedt op het display.

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio komt in de eerste helft van 2018 naar Nederland en is er vanaf €127.750.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo
Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772
E: toine.damo@fcagroup.com

W: www.alfaromeopress.nl
W: www.fcagroup.com

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen