06 Juli 2017

Alfa Romeo Stelvio behaalt maximale 5 sterren Euro NCAP

De Alfa Romeo Stelvio heeft de prestigieuze score van vijf sterren Euro NCAP behaald. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 97% een uitstekend resultaat bereikt, want dit testonderdeel is in 2016 nog extreem aangescherpt. Alfa Romeo's eerste en veilige SUV is er vanaf € 53.950.

De cockpit van de Alfa Romeo Stelvio bleef intact tijdens de frontale botsing met gedeeltelijke overlap. Bovendien werden kritieke lichaamsdelen en ledematen beschermd tijdens de frontale botsing met complete overlap. Ook de stoelen en hoofdsteunen wisten te overtuigen tijdens testen tegen bescherming voor letsel aan de nek of rug dat veelvuldig voorkomt bij kop-staartaanrijdingen. De Alfa Romeo Stelvio is standaard uitgerust met Autonomous Emergency Brake (AEB). Tijdens testen bij lage snelheden, typisch voor stadsverkeer, presteerde de Stelvio zeer goed. Botsingen werden overigens voorkomen bij alle testsnelheden.

De goede resultaten zijn voor een groot deel te danken aan de stijve en lichte carrosserie die is vervaardigd van veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Bovendien is de Stelvio uitgerust met een reeks aan innovatieve veiligheidssystemen.

De Alfa Romeo Stelvio maakt onderdeel uit van de 'Giorgio'-familie, de architectuur waar als eerste de Giulia op is gebaseerd en die garant staat voor de beste handling, controle en veiligheid. In navolging van de Giulia is de Stelvio het tweede 'Giorgio' model met de maximale score van 5 sterren Euro NCAP. De investering in de nieuwe architectuur levert uitstekende resultaten op.

 

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo
Public Relations Officer
Tel: +31 6 2958 4772

E: toine.damo@fcagroup.com
W
: www.alfaromeopress.nl
W
: www.fcagroup.com

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen