11 September 2018

Alfa Romeo Sauber F1 Update: welkom Kimi Raïkkonen, gefeliciteerd Charles Leclerc!

Kimi Raïkkonen rijdt in 2019 bij het Alfa Romeo Sauber Formule 1 team. De Wereldkampioen Formule 1 2007, afkomstig van Espoo in Finland, heeft voor twee seizoenen getekend.

In zijn carrière won Kimi Raïkkonen tot nu toe 20 Grand Prix en behaalde meer dan 100 podia. Daarmee is hij één van de meest succesvolle coureurs in de automobielsport. De renstal Alfa Romeo Sauber F1 is blij met de komst van de Finse coureur.
Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en van het Team Principal Alfa Romeo Sauber F1:"Een overeenkomst sluiten met Kimi Raïkkonen is voor ons een belangrijke stap voor de toekomst en stelt ons in staat succes te boeken. Het talent van Kimi en zijn ervaring in de F1 zullen vast en zeker bijdragen aan de ontwikkeling van de auto, en tevens de vooruitgang en de ontwikkeling van het team versnellen. We starten in elk geval het seizoen 2019 met een solide basis en vol vertrouwen."

Het Team Alfa Romeo Sauber F1 feliciteert Charles Leclerc met zijn rijdersstoel bij Scuderia Ferrari waar hij vanaf 2019 gaat rijden en wenst hem alle succes toe. Tijdens zijn eerste seizoen binnen de F1 gaf de Monegask van amper 20 jaar alles wat hij kon aan het Zwitsers team.
Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en het Team Principal van Alfa Romeo Sauber F1: "Het was een immens genoegen voor ons Charles Leclerc te begeleiden in zijn eerste F1-jaar. Sinds het begin gaf hij blijk van een ongelofelijke motivatie, wij hebben onszelf steeds de uitdaging gezet het team te verbeteren en we zullen deze trend verder zetten tot eind dit jaar om de beste resultaten te behalen. Wij kennen het talent van Charles en zijn overtuigd dat hij een schitterende toekomst tegemoet gaat. Wij zullen zijn carrière nauw op de voet volgen en wensen hem het allerbeste."

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mirco Rácz
Public Relations Manager
Tel: +31 6 52000 188
E: mirco.racz@fcagroup.com
W: www.alfaromeopress.nl
W: www.fcagroup.com

facebook.com/alfaromeonl
youtube.com/user/AlfaRomeoNederland

 

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Bijlagen