Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

23 jan. 2019

Alfa Romeo Quadrifoglio modellen winnen prestigiueze “What Car? Car of the Year awards 2019”

• Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio gekozen tot ‘Performance Car of the Year' in ‘What Car? Car of the Year 2019'-verkiezing. Vorig jaar won de Giulia Q ook al de zege de sportwagencategorie • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000'

Alfa Romeo Quadrifoglio modellen winnen prestigiueze “What Car? Car of the Year awards 2019”

  • Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio gekozen tot 'Performance Car of the Year' in 'What Car? Car of the Year 2019'-verkiezing. Vorig jaar won de Giulia Q ook al de zege de sportwagencategorie
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000'

De deskundige jury van What Car? bekroonde de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met de 'Prestatiegerichte Auto van het Jaar'-titel. In 2018 won de sportieve sedan ook al in de sportwagenklasse. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio liet heel wat geduchte concurrenten achter zich en veroverde de 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000'.

De Giulia Quadrifoglio kon op heel wat lof rekenen van Steve Huntingford, redacteur van What Car?: "Er wordt vaak gezegd dat de top bereiken gemakkelijker is dan aan de top blijven. Dus volgens die logica is de tweede overwinning van de Giulia Quadrifoglio een nog opmerkelijkere prestatie dan de eerste. Maar dat zal niemand verbazen. Het is namelijk een comfortabele, ruime en goed uitgeruste sedan die meer rijplezier biedt dan rivalen die tienduizenden euro's duurder zijn."

Over de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zei Steve Huntingford, redacteur van What Car?: "De krachtigste versie van de Stelvio is buitenaards snel en voelt toch licht en responsief aan, zonder dat de auto daardoor nerveus wordt. Voeg daar nog een fantastische koetswerkcontrole en de tractie van de vierwielaandrijving aan toe en de Quadrifoglio moedigt u voortdurend aan om de limieten op te zoeken."

De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio worden allebei aangedreven door een 510 pk en 600 Nm sterke V6-biturbobenzinemotor, die hen een respectievelijke topsnelheid van 307 en 283 km/u geeft, terwijl de sprint van 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 3,9 seconden (Giulia) en 3,8 seconden (Stelvio).

Meest relevante onderscheidingen Alfa Romeo Giulia:

Meest relevante onderscheidingen Alfa Romeo Stelvio:

 

Alfa Romeo geeft in Nederland standaard 5 jaar garantie zonder beperking op het aantal gereden kilometers.

Lijnden, 23 januari 2019

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Mirco Rácz

Public Relations Manager

Tel: +31 6 52000 188

E: mirco.racz@fcagroup.com

W: www.alfaromeopress.nl

W: www.fcagroup.com

 

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN