Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

19 mei 2015

Alfa Romeo 4C Spider vanaf € 81.550

De unieke Alfa Romeo 4C Spider met zijn extreem lage gewicht, carbon monocoque en krachtige aandrijflijn staat aan het einde van het jaar bij de Alfa Romeo dealer en is te bestellen vanaf € 81.550.

Alfa Romeo 4C Spider vanaf € 81.550

Momenteel beleeft de Alfa Romeo 4C Spider zijn Europese debuut op de autosalon van Genève. De open tweezitter is voorzien van een volledig van aluminium vervaardigde 1.750 CC turbobenzinemotor die is gekoppeld aan  Alfa TCT, de automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. In combinatie met zijn lage gewicht van 974 kg staat hij garant voor indrukwekkende prestaties: van 0 naar 100 km/h binnen 4,5 seconden en een topsnelheid van 257 km/h.

Behalve de exotische carbon monocoque is de 4C Spider ook voorzien van een hoogwaardig en extra krachtig staal dat is verwerkt in onder meer de motorruimte. Dat is gedaan om de torsiestijfheid te vergroten van de Spider. De complete body is verder gemaakt van lichtgewicht SMC (sheet molded compound) dat 20% lichter maar vele malen sterker is dan staal. Om het gewicht nog verder omlaag te brengen zijn de voor- en zijruiten gefabriceerd van 10% dunner glas waardoor er 15% aan gewicht wordt bespaard.

Alfa Romeo rust de 4C Spider standaard uit met onder meer cruise control, parkeersensoren achter, Alfa Romeo HiFi audio systeem, lederen opbergtas tussen de stoelen en rode afdekhoes, voorzien van 4C-logo. Tot de standaarduitrusting horen ook de sportstoelen die zijn vervaardigd van carbon en 'fiberglass reinforced' composietstructuur om de kracht en zitpositie te garanderen die nodig is voor zeer sportief rijden. Aan de achter- en zijkant zorgen de stylish vormgegeven luchtinlaten voor de nodige koeling van de motor. Standaard is de 4C Spider voorzien van een stoffen dak, een hardtop van carbon komt later beschikbaar. Een op de 4C Spider Concept gebaseerd Akrapovič uitlaatsysteem komt eveneens later. Om op digitale wijze een nog betere indruk te krijgen van de 4C Spider, heeft Alfa Romeo een speciale website opgericht.

Er zijn zeven verschillende exterieurkleuren beschikbaar voor de 4C Spider waaronder: Rosso Alfa, Nero, Bianco, Grigio Basalto, Rosso Competizione (drielaags), Bianco Madreperla (drielaags) en het nieuwe Giallo (geel).

Voor de 4C Spider zijn vier nieuwe wielen ontworpen waaronder 17 x 7 inch (voor) en 18 x 8 inch (achter) aluminium velgen, afgewerkt in zilver of donker. Grotere 18 x 7 inch (voor) en 19 x 8,5 inch (achter) in zilver of donker grijs zijn eveneens beschikbaar. Om de sportieve look te complementeren is er keus uit vier verschillende kleuren voor de remklauwen: zilver (standaard), rood, geel of zwart.

Voor het interieur zijn er zes combinaties waaronder verschillende materialen voor de stoelen: zwart leer met rode stiksels, rood leer met rode stiksels en bijvoorbeeld zwart leer met gele stiksels.

De Alfa Romeo 4C Spider staat aan het einde van het jaar bij de Alfa Romeo dealer en is te bestellen vanaf € 81.550.

Andere inhoud