31 Augustus 2017

Alfa Romeo 33 Stradale viert 50ste verjaardag

De Alfa Romeo 33 Stradale is vandaag 50 jaar geworden. Dit legendarische model werd op 31 augustus 1976 voor het eerst gepresenteerd op het circuit van Monza tijdens de Italiaanse Formule 1 Grand Prix. De inmiddels beroemde 'quadrifoglio', het klavertje vier dat voor het eerst gebruikt werd door Ugo Sivocci in 1923 en sinds de jaren 60 het symbool is voor de meest sportieve Alfa Romeo's, onderstreepte de sportiviteit van de 33 Stradale.

Het design van de tijdloze schoonheid, een creatie van Franco Scaglione, en de van de Tipo 33 afkomstige techniek, maakt de 33 Stradale tot een van de meest representatieve iconen van Alfa Romeo.

Om de verjaardag van de Alfa Romeo 33 Stradale en het '33 project' van raceauto's te vieren, heeft het Museo Storico Alfa Romeo in Arese een tijdelijke expositie ingericht getiteld "33 La bellezza necessaria", noodzakelijke schoonheid. Naast de jarige Alfa Romeo 33 Stradale zijn er 5 van de 6 concept auto's die van het 33 chassis afgeleid zijn tentoongesteld: Carabo, Iguana, 33/2 Speciale, Cuneo en Navajo. Ook zijn de 33/2 Daytona, 33/3, 33 TT12 en 33 SC12 turbo raceauto's te bewonderen.

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 2

PERSBERICHT

Toine Damo

Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772

E: toine.damo@fcagroup.com

W: www.alfaromeopress.nl

W: www.fcagroup.com

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen